Felhasználási területek

Családi ház teraszhűtés

Orbit Basic teraszhűtő alap és bővítő szett & személyi hűtés

A családi ház teraszhűtése több módszerrel is lehetséges. A kerti teraszok, pergolák, pavilonok Orbit Basic kültéri hűtő szett használatával is klímatizálhatók. A párásító készülék a vezetékes vízre, ivóvízhálózatra köthető, nincs mozgó alkatrésze, kis karbantartási igényű.

      A kültéri hűtő alap szett 6 m hosszú, egy T alakú vízszűrővel van ellátva, melyhez a hálózati víz gyorscsatlakozóval csatlakozik. A szűrőt 3 m bevezető csőszakasz követi, amivel elérhetjük az optimális szerelési magasságot, majd 3 m aktív csőszakasz következik, ahol 60 cm -enként követik egymást a teraszhűtő fúvókák. A párásító fúvókák által képződött kis átmérőjű vízcseppek a forró levegővel érintkezve gyorsan elpárolognak és lehűtik a levegő hőmérsékletét 6-9 C fokkal. A teraszhűtő 18 m -ig bővíthető az egyenként 3 m hosszú bővítő szettel. Napernyő kültéri hűtéséhez használja az Orbit Portable felcsíptethető párásító szettet (nem bővíthető).

Ha a terasz csak egy részét szeretnénk hűteni, használhatjuk az Orbit személyi párásító termékeket, mint például az Orbit Flex Cobra vagy az Orbit Sidewinder személyi hűtőket. Segítségükkel kellemesebbé tehető a kerti sütögetés, grillezés vagy ép a napozás.

A hobbi kültéri párásító használata során páralecsapódás keletkezhet, azaz nedvesítheti a környezetet.

A teraszhűtés másik kedvelt formája a mobil párásító ventilátor. A ventilátor tetszés szerinti irányba állítható, 41 literes saját víztartálya van, melyből egy feltöltéssel akár 8 óra folyamatos működésre is képes. Vízzel való feltöltés után használatához csupán csak áramforrásra van szükség és már élvezhetjük is családi házunk, nyaralónk hűtött teraszát.

A kültéri teraszhűtő ventilátor nem nedvesíti a környezetet, hűtés teljesítménye 4-8 C fok. A ventilátor fix magasságú tartókonzolja kerekeken gurul, a ventilátor 90 fokos oszcilláló, forgó mozgású, mely rögzíthető, 3 sebességi fokozatban használható és 30 fokban dönthető.

A hobby teraszhűtés előnyei:

 • Olcsó, mindenki számára megfizethető
 • 4-8 C fokkal csökkenti a levegő hőmérsékletét
 • Megköti a port, távol tartja a repülő rovarokat
 • Természetes víz alapú hűtés
 • Gyorsan és egyszerűen telepíthető

Profi, nagy nyomású párásító otthonra

A 70 báros teraszhűtő készülékek használatával nemcsak a családi ház teraszhűtése oldható meg, hanem maga az épület szerkezetének kültéri hűtése is, akár egyetlen rendszerrel.

  A ház környezeti levegő hőmérsékletének lehűtése során a külső falak kevésbé forrósodnak át, így ritkábban vagy egyáltalán nem kell használni a hagyományos klíma készülékeket. Mivel a nagy nyomású párásító berendezés működtetése olcsó, hiszen kevés vizet és áramot fogyaszt, Ön pénzt takaríthat meg.

A profi teraszhűtés a hobbi párásító szettekhez hasonlóan lehet vonalas, ventilátoros vagy mindkettő, de választhat mobil teraszhűtő ventilátort is, melyet akár nyaralásához is megával vihet, hiszen működéséhez csak saját víztartályának feltöltésére és áramforrásra van szükség.

A hobbi és profi teraszhűtés közötti különbség nemcsak az árban tükröződik. A nagynyomású vonalsoros, ventilátoros párásító rendszerek vagy a mobil teraszhűtő ventilátorok hatékonyabban hűtik le a külső levegő hőmérsékletét, nem okoznak páralecsapódást és nem nedvesítik a környezetet. Kültéri hűtés teljesítményük a körülmények függvényében 10-15 C fok között alakul.

A profi nagy nyomású 70 báros teraszhűtés előnyei:

 • Páralecsapódás nélkül hűti le a külső levegő hőmérsékletét akár 10-15 C fokkal
 • Bármilyen méretű és formájú teraszhoz kiépíthető
 • Kis szervizelés és karbantartás igényű
 • Beszerelése egyszerű, semmilyen engedélyhez nem kötött
 • Megköti a port és a pollent, távol tartja a repülő rovarokat
 • Egészséges víz alapú hűtés
 • A rendszer be- és kikapcsolása időzíthető
 • Nem nedvesíti a környezetet, nincs páralecsapódás