Referenciák

Családi ház teraszhűtése Solymár

Profi nagy nyomású teraszhűtés otthonában

A képen jól látszik, hogy milyen is egy igazi déli tájolású terasz vagy nevezzük inkább hő katlannak. A ház szinte teljes egészében kő burkolatú, a terasz padlója szintén terméskővel van ragasztva. A terasz maga a garázs szinten lett kialakítva egy beugró részben, ahol gyakorlatilag semmilyen légmozgás nincs. Nem nehéz rájönni, hogy igazából ez a kültéri terasz hűtés nélkül nem használható pihenésre, napozásra, kerti sütögetéshez vagy grillezéshez.

Az ingatlan tulajdonosa megpróbálta enyhíteni a teraszon uralkodó hőség mértékét úgy, hogy a járórészt faburkolattal látta el, de nem járt túl sok sikerrel. A jó megoldás itt is a 70 báros nagy nyomású párásító berendezés lett.

A rendszer vegyes kialakítású, azaz a kültéri terasz hűtés vonalas és ventilátoros módon van megoldva, melynek működéséből a párásító ventilátor kizárható, így a család részére elegendő csak a vonalsoros rendszert működtetni (kis terület kültéri hűtése). Nagyobb esemény esetén a teraszhűtő ventilátor is bekapcsolható a párahűtő, ködhűtő rendszerbe. A ventilátor a terasz legbelső sarkában van elhelyezve, így az általa lehűtött levegőt a terasz teljes hosszába el tudja juttatni. Sőt, mivel a ventilátor a vonalas párásító szakaszon is átfújja a levegőt, annak lehűtött levegőjével együtt, a terasz távoli részein is megfelelő hőmérsékletcsökkenés érhető el.

   A családi ház teraszhűtése mellett az előre látó tulajdonosok gondoskodhatnak maga az épült hűtéséről is. A terasz párásítása és az épület, családi ház kültéri hűtése egy nagy nyomású 70 báros kültéri hűtő rendszer része, mely külön-külön vagy egyszerre is működtethető.

   A teraszhűtés a hely igényeinek megfelelően lehet vonalas vagy ventilátoros, illetve a kettő kombinációja. A ház szerkezetének hűtése viszont vonalsoros. A profi párásító berendezésnek köszönhetően a normál klíma készülékeket kevesebbet kell használni, ezzel pénzt takarít meg, mivel a párásító rendszer üzemeltetése sokkal olcsóbb.