Felhasználási területek

Fólia sátor, üvegház párásítás, hűtés

Párahűtés, ködhűtés a zöldség és gyümölcstermesztésben

Azok, akik fóliatelep vagy üvegházi zöldség és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak, napi szinten szembesülnek azzal a problémával, hogy a termeléshez hogyan biztosítsanak megfelelő páratartalmat a fóliasátorban vagy üvegházban.

Nos, erre a feladatra a legjobb megoldás a nagy nyomású 70 báron működő párásító rendszer. A párahűtő berendezés képes akár önállóan is állandó páratartalmat biztosítani. A készülék nyomásfokozó szivattyúja a hálózati víz nyomását 70 bárra növeli, melyet a párásító fúvókák irányába továbbít. A vízporlasztó fúvóka 5-10 mikron méretű vízcseppekre porlasztja a vizet, melyek méretükből adódóan hamar elpárolognak, megnövelve ezzel a levegő páratartalmát.

  A párásító készülék a párásítás mellett nyári időszakban szabályozza a fóliasátor, üvegház hőmérsékletét is, télen pedig gondoskodik a fűtés miatt kiszáradt levegő páratartalom szabályozásáról.

A fólia és üvegház időközönkénti szellőztetése következtében a termesztő közegbe bekerülhetnek olyan rovarok, melyek a növényeket megbetegíthetik vagy azok termésében tesznek kárt, így azok minőségváltozása miatt olcsóbban vagy egyáltalán nem értékesíthetők. Az e miatt keletkezett bevétel kiesés már soha nem fog megtérülni.

A profi nagynyomású ködhűtő berendezés képes távol tartani a repülő rovarokat, mivel azok nem képesek repülni a megnövekedett páratartalmú levegőben, szárnyaik ugyanis átnedvesednek, ezért rendszerint meg sem közelítik az ilyen közeget.

A párásító rendszer használata következtében egy sor betegség kialakulása is megakadályozható, így kevesebb vegyszert kell használni, ami olcsóbbá teszi a termesztés bekerülési költségét és nem elhanyagolható, hogy sokkal egészségesebb termék állítható elő.
A párahűtő készülék lassítja a talaj nedvességtartalmának kipárolgását is, minek következtében kevesebbet kell öntözni, további ráfordítást takarítva meg ezzel.

„ Okos Fólia sátor, Modern Üvegház ”

A nagynyomású párásító ködhűtő tehát télen-nyáron képes automatikusan fenn tartani az üvegház, fólia mikro-klímáját, levegő páratartalmát és hőmérsékletét. A párahűtő készülék időzíthető, csatlakoztatható hozzá hőmérséklet érzékelő termosztát és páratartalom szabályozó is.

Költséghatékony zöldség és gyümölcstermesztés

A profi nagy nyomású 70 báros párásító rendszer többre képes, mint a hagyományos párásító berendezések és klíma készülékek. Olcsó üzemeltetési és alacsony karbantartási költségű. Beszerelése gyors és egyszerű.

Üvegházi párásítás, fólia ködhűtés előnyei:

  • Szabályozza a levegő páratartalmát és hőmérsékletét (télen, nyáron)
  • Távol tartja a repülő kártevőket
  • Kevesebb növényvédő szert kell használni
  • Gyorsabb növekedés, több és jobb minőségű termény takarítható be
  • Kevesebbet kell öntözni
  • Olcsó üzemeltetés, gyors megtérülés