Felhasználási területek

Ipari klíma levegő előhűtése

Ipari hűtőberendezés levegőjének evaporatív előhűtése

Az ipari hűtő berendezések nagy teljesítményű klíma készülékek. Jellemzően többlakásos épület, nagy létesítmény, logisztikai központ, bevásárlóközpont, stb. hűtéséhez – levegő hőmérsékletének szabályozásához használjuk.

A klíma központi hűtőegysége általában tetőn vagy udvaron van elhelyezve, ahol egész nap fokozott hő terhelésnek van kitéve. Ez a környezet nagyban befolyásolja a kültéri klíma egység hatékony működését, ugyanis a készüléknek a forró levegőt sokkal nehezebb visszahűtenie. Következésképpen az egység sokkal több üzemórát működik, mint hűvös közegben, több szennyeződést szív be, gyakrabban kell karbantartani és rövidebb lesz az élettartama.

A fenti problémák megoldása a profi nagy nyomású 70 báros párásító berendezés. A párahűtő, ködhűtő rendszer telepítése az összes gondot képes megszüntetni. A párásító klíma ára elenyésző, mondhatni olcsó az ipari hűtőberendezéshez képest, ráadásul használatával lényegesen meghosszabbítható az ipari klíma készülék élettartama, továbbá a szervízelésére fordított idő és költség is kevesebb lesz.

Hogy hogyan?

A nagynyomású kültéri klíma készülék nyomásfokozó szivattyúja 70 bár nyomásra növeli meg a vezetékes vízhálózatból érkező víz nyomását és továbbítja a rendszer párásító fúvókái felé. A speciális porlasztó fúvóka kis lyukátmérőjének és többek között a magas nyomásnak köszönhetően a vizet 5-10 mikron méretűre porlasztja.

A ködfúvóka által képződött pára a forró levegő- és annak magas szárazanyagtartalma következtében gyorsan elpárolog. A folyamat hőt von el a környezetből és lehűti a levegő hőmérsékletét akár 10-15 C fokkal, így a hagyományos klíma készülék hatékonyabban és zavartalanul tud működni. A magas minőségű párásító rendszerrel követhető a hűtőegység működése, azaz beköthető úgy, hogy azzal egy időben automatikusan be és ki kapcsoljon, ezzel valódi hatékonyság érhető el, továbbá elkerülhető az indokolatlan működés.

A ködhűtő készülék a levegő hőmérsékletének csökkentése mellett a szálló por megkötésében is segít. A párásítás során a levegőbe került milliónyi apró vízcsepp megtapad a lebegő szennyeződések felületén, megnöveli azok súlyát és a földre rántja.

Összefoglalva, az ipari klíma kültéri hűtő egysége a nagy nyomású párásító rendszer használata következtében hűvös és tiszta levegőhöz jut, minek következtében kevesebbet és rövidebb ideig kell működnie, megnövelve ezzel élettartamát és csökkentve a karbantartás költségeit. Mindez arányaiban kis befektetéssel elérhető, mely ráfordítás rövid távon megtérül.

Ipari klíma levegő előhűtésének előnyei:

  • Lehűti a levegő hőmérsékletét
  • Megköti a port, pollent
  • Költséghatékony, automatikusan működtethető
  • Olcsó bekerülési költségű
  • Növeli az ipari klíma hatékonyságát
  • Csökkenti a karbantartási költségeket
  • Meghosszabbítja a hűtőegység élettartamát