A párásításról általában

Kültéri hűtő

Kültéri terasz hűtő, párásító

A kültéri hűtő berendezéseket számtalan helyen használhatjuk, mint például családi ház teraszhűtésére, kávézó, étterem kültéri klímájaként, rendezvény hűtéséhez vagy akár közterületen kialakított párakapuként.

A kültéri hűtő lehet hobbi kategóriás Orbit Teraszhűtő vagy nagy nyomású profi kültéri hűtő is, mint a Haigint és Tecnocooling termékek.

A teraszhűtéshez használhatunk mobil kültéri teraszhűtő ventilátort, mely önálló víztartálya révén szabadon mozgatható, feltöltött víztartályához már csak áramforrásra van szüksége. Kerekeken gurul, 26” colos ventilátora (65 cm, 650 mm) 90 fokos oszcilláló mozgást végez, mely forgó mozgás rögzíthető, így célzott irányba is állítható. A párásító ventilátor 30 fokban dönthető és 3 sebességi fokozatba használható.

Lényeges megemlíteni, hogy az egyszerűbb teraszhűtő ventilátor szivattyúja egy a ventilátor rácsa elé szerelt tárcsára szivattyúzza a vizet, ami 10-15 mikron nagyságú vízcseppeket képez, melyet a ventilátor továbbít a hűteni kívánt terület irányába. Míg a nagy nyomású párásító ventilátor szivattyúja 70 bár nyomáson üzemelteti a készüléket. A víz porlasztását a párásító fúvóka végzi. A vízcseppek átmérője kevesebb, mint 10 mikron

A tárcsás párásító ventilátor hűtés teljesítménye 4-8 C fok, míg a nagynyomású teraszhűtő ventilátoré 10-15 C fok. A hűtött terület nagysága mindkét készülék esetén 50 m2, viszont a nagy nyomású teraszhűtő ventilátor időzíthető.

A nagynyomású kültéri hűtő klíma szivattyúhoz csatlakoztatható párakapu. A párakaput jellemzően közterületeken vagy rendezvényeken használjuk. A párakapu egy rozsdamentes acél cső, mely egyes esetekben ívben, boltívesre hajlított, más esetben T alakú totem, melynek felső fúvókacső része dönthető.

A párakapu önálló talpon álló szerkezet, mely talp szilárd talajra rögzíthető, lefúrható vagy akár burkolatba is beépíthető. A cső alsó részén van lehetőség a nagy nyomású cső csatlakoztatására, a párásító, vízporlasztó fúvókák pedig közvetlenül a rozsdamentes csőbe tekerhetők. Hűtés teljesítménye: 10-15 C fok.

A vonalas vagy vonalsoros kültéri hűtő fixen telepíthető. A klíma szivattyút követő nagy nyomású 3/8” col (9,52 mm) csőszakasz tetszés szerint szétágaztatható. A gyorscsatlakozós idomok használatával a párásító fúvókákat csatlakoztathatjuk a csőhöz, lezárhatjuk annak végét.

A teraszhűtő idomok és alkatrészek segítségével csatlakoztathatunk fali ventilátort is a rendszerhez. A ventilátor önálló konzolon van felszerelve, 3 sebességi fokozatban működtethető, 90 fokos oszcilláló, forgó mozgást végez (rögzíthető) és 30 fokban dönthető. A ventilátort a védőrácsa elé szerelt köd gyűrűvel (pára gyűrű vagy ring) párásító – teraszhűtő ventilátorrá alakítjuk, mely 70 bár nagy nyomáson működik a vonalas rendszerrel egyszerre.

A ventilátor a párásító berendezéstől függetlenül légmozgatásra is használható továbbá, ha a párásító gyűrű elé egy szakaszoló csapot szerelünk be, akkor a teraszhűtő ventilátor tetszés vagy igény szerint be és ki kapcsolható a párásító készülék működéséből. Hűtés teljesítmény: 10-12 C fok.