Párásítás fajtái

Teraszhűtő ventilátor

Profi, nagy nyomású ventilátoros teraszhűtő és párásító rendszerek

A 70 báros nyomáson működő ventilátoros teraszhűtés nagy részben megegyezik a vonalas párásítással, azaz a nyomásfokozó klíma szivattyúk azonosak az ott használtakkal, 5 mikronos előszűrővel, vízszűrővel szereltek. A szivattyú időzíthető, olajkenéses és mágnesszeleppel szerelt, mely a teraszhűtő rendszer leállásakor leüríti a külső csővezetékben lévő fölösleges víznyomást, ezáltal a vízporlasztó fúvókák nem csöpögnek, kisebb lesz a vízkőképződés mértéke és kevesebb időt kell eltölteni a rendszer karbantartásával.

  A külső csővezetéket a hűteni kívánt hely igényei szerint gyorscsatlakozós idomokkal ágaztatjuk szét, ám itt már nem lesz szükség sok idom használatára, mivel a teraszhűtő, párásító ventilátorokat egymástól 8 m -re kell elhelyezni.

A ventilátorokat mi magunk ruházzuk fel a párásítás tulajdonságával, melyek így 10-15 C fokkal tudják lehűteni a levegő hőmérsékletét. A saját tartókonzoljára felszerelt ventilátor 90 fokos oszcilláló mozgású, mely forgás rögzíthető, azaz egy adott irányba is állítható. 3 sebességi fokozatban használható (a negyedik a kikapcsolt, Off állás), függőlegesen 30 fokban dönthető. A ventilátor speciális gyártásának köszönhetően tartósan képes működni a párás környezetben, nem rozsdáz. Átmérője 26” col (65 cm). Önmagában még nem nevezhető teraszhűtő ventilátornak, csak légmozgatásra alkalmas.

A ventilátor védőrácsa elé a kültéri hűtés igénynek megfelelően és a ventilátorok egymástól való távolságának függvényében 4, 6 vagy 8 fúvókás O gyűrűt (ring, párásító gyűrű vagy köd gyűrű) szerelünk és a hely adottságainak megfelelően 0,1-0,7 mm lyuk átmérőjű vízporlasztó (teraszhűtő vagy párásító) fúvókával látjuk el.

A pára gyűrű szakaszoló golyóscsappal látható el, így az egyes ventilátorok igény szerint vagy a vendéglátó hely teraszának kihasználtsága függvényében kizárhatók a kültéri hűtő rendszer működéséből. A ventilátor a párásító berendezéstől függetlenül is használható.

A nagy nyomású klíma szivattyútól érkező csővezeték tehát minden ventilátor elé szerelt párásító O gyűrűhöz kapcsolódik.

A ventilátoros teraszhűtő jellemzői:

– Profi nagy nyomású ventilátoros párásító rendszer

– Nagy nyomású működés: max. 70 bár

– Hűtés mértéke: 10-15 C Fok hőmérséklet csökkenés

– Hűtés érzet: a ventilátortól számított 8 m -en belül

– Ventilátoronkénti légszállítás: 9000 m3 / h, 150 m3 / min

– Ventilátoronként 1db párásító gyűrűvel (O gyűrű, Ring)

– Ventilátor  átmérője: 65 cm, 26″ col

– 3 sebességi fokozatba kapcsolható ventilátor

– Ventilátor használata fix irányú vagy 0-90 fokos oszcilláló, forgó mozgású

– Ventilátor  függőlegesen 30 fokban dönthető

– Olajkenéses nyomásfokozó szivattyúval működő rendszer

– Szárazon futás és túlmelegedés ellen védett szivattyú

– Szivattyú 5 mikronos előszűrővel

– Csöpögésmentes leállásért felelős mágnesszeleppel

– Csúszócsatlakozós, gyorscsatlakozós idomokkal

– Speciális párásító, vízporlasztó fúvókákkal

– Kijuttatott vízcseppek átmérője: kisebb mint 3 mikron

– Vízfogyasztás: 0,02-0,03 liter / perc / fúvóka

– Ventilátor  szerelési magassága: 2,5-3 m

– max 5 bár hálózati víznyomásra köthető

– Nem nedvesíti a környezetet

– Megköti a port, pollent

– Zajszint: 50-60dB

– Utólagosan bővíthető

Egyenletes teraszhűtés, párásítás

   A mennyezeti párásító ventilátor még diszkrétebb és környezetbe illeszkedőbb, mint a hagyományos teraszhűtő ventilátorok. A mennyezetre vagy akár huzalra is rögzíthető készülék motorja kis teljesítményű és csöndes működésű. A ventilátorra gyárilag párásító gyűrű van szerelve, melybe teraszhűtő porlasztó fúvóka tekerhető.

Felszerelésénél figyelni kell arra, hogy közelében, a szerelési magasság (2,5 – 3 m) alatt ne lógjon be semmilyen tárgy vagy növény amin a vízporlasztó fúvókák által képződött vízpára le tud csapódni. Kültéri hűtő teljesítménye 10-15 C fok, valódi állandó – egyenletes teraszhűtést biztosít.

A készülék a nagy nyomású klíma szivattyútól érkező 70 báros csővezetékhez kapcsolódik, külön csak légmozgatásra is használható.