A párásításról általában

Teraszklíma

Családi ház teraszhűtés

A nyári hőség évről évre emberpróbálóbb. Hogy kellemesebbé tegyük az otthon töltött nyári estéket és hétvégéket, családi házunk teraszhűtését megoldhatjuk teraszklímával. A teraszklíma lehet mobil teraszhűtő ventilátor vagy fixen telepített teraszhűtés.

A párásító ventilátor saját víztartálya miatt szabadon mozgatható, működtetéséhez csupán a tartály vízzel való feltöltésére és áramforrásra van szükség, könnyen kezelhető és egyenletes teraszhűtést érhetünk el vele. A teraszhűtő ventilátor lehet tárcsás párásítású vagy 70 bár -os nagy nyomáson működő.

  Használhatunk fixen telepíthető, készen összeállított vonalas, vonalsoros Orbit Basic teraszhűtő alap szettet, mely tovább hosszabbítható bővítő szettekkel. A hobbi kategóriás teraszklíma 6 – 9 C fokos hőmérséklet csökkenést eredményez és páralecsapódás is keletkezik, ezért használatát olyan helyeken ajánljuk, ahol a páralecsapódás nem okoz kárt vagy balesetveszélyt.

Hasonló megoldás a felcsíptethető teraszklíma (Orbit Portable), mely 3 m párásító szakaszt tartalmaz és tovább nem bővíthető.

A teraszhűtő mellett a kert nyitott helyein is használhatunk kültéri hűtő termékeket. Például napozáshoz használhatja az Orbit Flex Cobra személyi hűtőt vagy kerti sütögetéshez, grillezéshez az Orbit Sidewinder -t.

Természetesen a vonalas teraszklíma 70 bár nagy nyomású rendszerben is kapható. A profi kategóriás Haigint és Tecnocooling teraszhűtő már nem okoz páralecsapódást és a kültéri hűtés hatásfoka is jóval nagyobb, 12 – 15 C fok között alakul. A teraszklíma rendszer egyik fő alkatrésze a klíma szivattyú, mely a hálózati víz nyomását 70 bár -ra növeli és továbbítja a teraszhűtő fúvókák irányába. A speciális vízporlasztó fúvóka lyukméretétől függően 3 – 20 mikron átmérőjű vízcseppeket juttat a levegőbe, az apró vízcseppek gyorsan elpárolognak, hőt vonnak el a környezetből és kialakul a hűvös érzet.

Vendéglátó egység teraszklíma

Kávézó, étterem és más vendéglátó egységek teraszhűtése kizárólag nagy nyomású profi teraszklíma lehet, mely 70 bár nyomáson működik és nem okoz páralecsapódást.

  A nyugati országokban széles körben elterjedt teraszklíma az egyik fő vendégcsalogató eszköz. Emelkedjen ki Ön is konkurensei közül és vonzzon be még több vendéget éttermének, kávézójának hűvös teraszaira. A befektetés meglátja hamar megtérül és az üzemeltetése is olcsó. Az időszakos teraszklíma szivattyú olajcserék és szükség esetén párásító fúvóka tisztítások, karbantartások pedig saját kezűleg is elvégezhetők. Terasz nagyságától függően akár egy 300W / h klíma szivattyú is elegendő lehet, mely egy 30-40 m2 terasz esetén nagyságrendileg 30 liter / óra vizet fogyaszt.

Választhat dizájnos mobil teraszhűtő ventilátort vagy fix telepítésű vonalas teraszhűtőt, esetleg szintén fixen telepíthető ventilátoros teraszklímát. Ezek hűtés teljesítménye 10 – 15 C fok.