Felhasználási területek

Zöldség és húspult frissen tartás

Párásító rendszerek a frissen tartás szolgálatában

A zöldség – gyümölcs standok, raktárak és a hús, sajt pultok áruinak frissesség megőrzéséhez használjunk nagy nyomású 70 báros profi párásító készüléket. A ködhűtő elven működő berendezés gondoskodik az áru frissen tartásáról és egyúttal azok minőségének megőrzéséről.

A zöldségek, gyümölcsök és húsok (pl.: hal), húskészítmények jelentős része víz, melyek az áruházak, bevásárló központok, standok környezeti hőmérséklete miatt gyorsan veszítenek nedvesség tartalmukból. A kiszáradási és minőségromlási folyamat megállítható a párásító berendezések használatával.

Hogy működik?

A ködhűtő rendszer időzíthető, így bármilyen friss áru igényei szerint használható. A zöldség és gyümölcs pultok páratartalom szabályozása során a párásító készülék vízporlasztó fúvókái ciklusonként permeteznek be apró cseppekre porlasztott vizet (5-10 mikron átmérőjű) a friss áru fölé, jellemzően 10-15 percenként 1-5 másodpercig.

A rövid működési ciklusoknak és az apró vízcseppeket tartalmazó köd, párának köszönhetően a zöldségek, gyümölcsök felületén nem keletkezik páralecsapódás illetve a halak, húsok, húskészítmények sem nedvesednek. A bepermetezett víz hatására megnövekszik a pultokat, standokat körülvevő levegő páratartalma, miközben hőmérséklete is csökken, így lényegesen mérséklődik az áruk kipárolgása.

A megfelelő környezetben tárolt friss áru tovább eltartható, minősége megőrizhető és elkerülhető a súlyvesztés, ami mind az áruház, eladó és vásárló érdeke is.

 Zöldség és húspult frissen tartás, párásítás előnyei:

  • Megőrizhető a zöldségek, gyümölcsök, húsok minősége
  • Elkerülhető a súlyvesztés
  • Megállítja a kiszáradási folyamatot
  • Megfelelő szinten tartja, szabályozza a standok, pultok páratartalmát
  • Csökkenti a szagok terjedését (hagyma, stb.)
  • Csökkenti a levegő hőmérsékletét
  • Időzíthető, bármilyen friss áru igényeihez beállítható
  • Olcsó üzemeltetési költségű

Párásító, ködhűtő felhasználási területei:

  • Piacok, áruházak, üzletláncok, bevásárló központok zöldség, gyümölcs, hús és sajt pult, stand frissen tartása
  • Friss áru raktárak páraszint szabályozása