Referenciák

EBI: Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény Párakapu

A város, ahol nem mindegy, hogy a gyerekek
milyen körülmények között cseperednek!

A párakapu helyének kiválasztása egy óvoda vagy bölcsőde esetében kiemelt szempont. Úgy kell megválasztani azt, hogy játékterük egyik fő része legyen. Mosolyt csal az ember arcára a tudat, hogy a párakaput a bölcsőde „fő motorozási útvonalára” telepítettük.

A kellemes környezeti viszonyok megteremtése mellett, viszont a legfontosabb a biztonság. A kültéri párásító, párakapu talp-szerkezete egy előre megöntött hatalmas föld alatti beton alapra lett lefúrva, ami kellő stabilitást biztosít neki és állni fogja a sarat a kíváncsi és leleményes bölcsődéseinkkel szemben.

Mivel a párakapu több tíz bár nyomáson is üzemeltethető (akár 70 báron is), így annak minden más alkatrészét és tartozékát célszerű elrejteni. A nagy nyomású párásító szivattyú egy közeli helyiségben lett elhelyezve, ahol csak arra illetékes személyek férhetnek hozzá. A szivattyú és a párakapu közötti nagynyomású cső szakaszt a térkő burkolat alatt és a földbe ásva helyeztük el.

A párakapu közvetlen környezetében 10 – 15 C fokkal is képes csökkenteni a nyári forró hőmérsékletet, de a tőle távolabb eső területeken is legalább 5 – 8 C fokos hőmérséklet csökkenést eredményez.