Alkatrészek

Teraszhűtő idomok – Párásító csatlakozók

A nagynyomású csúszó csatlakozó, gyorscsatlakozó idomok a profi párásító, nagy nyomású teraszhűtő rendszer alkatrészei. A párásító rendszer 70 báros csöve az idomok segítségével csatlakoztatható a szivattyúhoz, vízporlasztó fúvókához vagy a rendszerben használt köd gyűrűhöz, párásító ventilátorhoz. A teraszhűtő idomok 3/8″ col, 9,52 mm nagy nyomású páracső csatlakoztatására szolgálnak.

A cső végét kúposítani kell, majd egyszerűen csak be kell tolni az idomba. Csatlakoztatás után az idomban a cső el tud forogni, de ettől az illesztés még szivárgásmentes lesz. A cső először az acél rögzítő gyűrűn halad át, majd pedig két darab O gumi tömítő gyűrűn. A rögzítőgyűrű akadályozza meg, hogy a cső kicsússzon az idomból. Az acélgyűrű annál erősebben fogja a csövet, minél nagyobb a csőben lévő nyomás. A kettős tömítőgyűrűnek köszönhetően pedig a csatlakozás biztosan szivárgásmentes lesz.

A egyes gyors csatlakozós idomok menet részeket is tartalmaznak. Ezekkel a menetekkel csatlakozhatunk például a nyomásfokozó klíma szivattyúhoz, párásító gyűrűhöz vagy a vízporlasztó fúvókákhoz.

A profi nagy nyomású csúszó csatlakozós idom anyagát tekintve réz, mely nikkel bevonatú. A nikkel bevonat megakadályozza a párás környezet miatt kialakuló korróziót, így az hosszú élettartamú lesz. A hengeres forma és a fényes bevonat pedig igazán esztétikussá teszi a terasz környezetében.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kulcsos teraszhűtő idomoknál a tömítés és rögzítés réz gyűrűvel történik