Felhasználási területek

Automata párásító készülék étkezési csiga tenyésztéshez

Az éti csiga tenyésztés egyik legfontosabb feltétele a tenyésztő helyiség megfelelő páratartalom szabályozása. A cégünk által forgalmazott párásító berendezések képesek automatikusan biztosítani a tenyésztéshez szükséges páratartalom szintet. A nagy teljesítményű párásító rendszer olcsó üzemeltetési költségű, befektetése gyorsan megtérül.

A csigák hatékony fejlődése érdekében az életciklusuknak megfelelő környezetet kell biztosítani:

Október elejétől március végéig 55 – 65 % -os páratartalmat kell biztosítani a tenyésztő helyiségben, miközben a hőmérséklet 5 – 7 C fok.
Az aktív növekedési időszakba éjjel 80 – 85 %, nappal 70 % kell hogy legyen a páratartalom, a hőmérséklet 19 – 22 C fok.
A megfelelő életciklus biztosításához mesterséges neon világítást használnak, ahol a nappal 16 óra, az éjjel pedig 8 óra.
Nagyon fontos, hogy a tenyészet ne öntözve legyen nedvesen tartva, hanem a lehető legfinomabb párásítással. Az öntözés stresszt okoz a csigáknak, ekkor inkább a rejtőzködésre fókuszálnak nem pedig a táplálkozásra.

A párásító rendszer vízporlasztó fúvókái néhány mikron méretű vízcseppeket permeteznek a helységbe, így növelve a páratartalmat a megfelelő szintre. A tenyésztő közegben elhelyezett egyszerű páratartalom szabályozó kapcsoló százalékosan beállítható, így a párásító szivattyú csak akkor kap áramot és párásít, ha az szükséges.