Referenciák

Dunakeszi BAUHAUS szakáruház külső kert Párásítása, Kültéri Hűtése

A napjainkban sajnos már megszokott nyári hőség igazi kihívás elé állítja a kertészeti árudákat és a növényeket árusító összes barkácsáruházat és szakáruházat.

Nem könnyű a dolguk, mivel a vásárlók számára biztosítani kell a növények szilárd útvonalon való megközelítését, amihez térkő vagy más beton jellegű burkolatot használnak. Ezek a burkolatok hőtárolók is egyben, néhány forró nap után annyi hő gyűl fel bennük, hogy a növények éjszaka is forró közegben kénytelenek küzdeni az életben maradásukért. Valódi megváltás nekik, ha végre valaki megvásárolja őket, kérdés, hogy életben maradnak-e új helyükön.

A növényforgalmazók persze mindent megtesznek, hogy megóvják a növényeket, hisz nekik is ez az érdekük. Ezek az eszközök például az árnyékoló hálók használata és az alkalmazottak által való rendszeres időközönkénti növény öntözés és a burkolat locsolása hűtés céljából. Mindezek összessége azonban nem elég.

Az árudáknak és szakáruházaknak még így is
nagyszámú növényelhalással kell számolniuk,
ami olykor a teljes részleg null-profitjához vezet, pedig

a megoldás pofon egyszerű és olcsó!

Ezt a lehetőséget ismerte fel a dunakeszi BAUHAUS szakáruház,

ahol példaértékűen fontos a minőség és a vásárló!

 

A fenti intézkedések mellett Profi Nagy Nyomású Kültéri Hűtő berendezést kell használni. A párásító készülék a növények számára tökéletes kültéri klímát tud létrehozni, melynek egy sor előnye van:

– Akár 12 – 15 C Fokkal csökkenti a levegő hőmérsékletét

– Mérsékli a térkő és beton burkolatok felhevülését

– Növeli a levegő páratartalmát

– Távol tartja a növényekre veszélyt jelentő repülő rovarokat

– Megköti a port, pollent

– Csökkenti a trágyázások során felszabaduló szaghatást

– Átlagosan óránként mindössze 3 – 400W áramot

és 30 – 40 liter vizet fogyaszt (áruház viszonylatban)

– Egyszeri befektetés, ami akár egyetlen hónap alatt megtérül

 

Hogyan készült a Dunakeszi BAUHAUS szakáruház külső kertjének Kültéri Hűtése – Párásítása

Szakáruházról lévén szó, a szivattyú és a legelső párásító fúvóka között néhány centiméter híján 100 méter a távolság. Már önmagában ez is jól mutatja, hogy milyen minőségi és erős szivattyúja van egy napjainkban forgalmazott párahűtő, teraszhűtő rendszernek, de még ekkor jön a java, a 40 db vízporlasztó fúvókát tartalmazó aktív párahűtő szakasz 50 m hosszúságban.

A terület mérete 12,3 x 12,3 m, melyen a vonalas kültéri párásító hármas villa alakban lett kivitelezve. Két szélén befelé és enyhén lefelé irányba álló vízpermetező fúvókákkal, míg középen speciális kettős fúvókatartó, gyorscsatlakozó idomokat használtunk. A két kültéri hűtő fúvóka úgy csatlakozik a nagynyomású idomhoz, hogy az egymással bezárt szöge 120 Fok. A fenti párahűtő fúvókák ily módon való irányba állításával a vízpermet nem csapódik le a közvetlenül fölötte lévő árnyékoló hálón és teljes mértékben el tud párologni.

A képen látható eredmény önmagáért beszél.

A rendszer átadásakor a vezetőség reakciója:
néhány másodperces hatásszünet után

„Ezt nagyon fogjuk szeretni!”
„Ha úgy alakul bővíthető még a rendszer?”