Referenciák

Szigetszentmiklósi BAUHAUS szakáruház belső-külső kert Párásítás, Kültéri Párahűtés

Bauhaus belső kert Nagynyomású Párásító, Párahűtő rendszer

Feltehetnénk a kérdést, hogy miért kell egy szakáruház belső városi kert részlegében ködhűtő berendezést felszerelni, hiszen a növények télen melegben-, nyáron hűvös klíma környezetben vannak?

A kérdésben ott rejlik a válasz is. Télen valóban nem fáznak meg a szobanövények a kertészeti áruda részlegen, de a fűtés hatására drasztikusan lecsökken a levegő páratartalma, ami befolyásolja a növények fejlődését és kihatással van azok minőségére, így még télen is szükséges az adott terület párásítása.
A nyári forróságban az áruházban a hagyományos klíma berendezések működnek, nem kell bemutatnunk, hogy milyen szinten csökkentik a páratartalmat, a levegő párásítása tehát ekkor is szükséges.
Mivel beltéri párahűtésről van szó, nem használhatunk kerti csapra csatlakoztatható párakapu szett jellegű párásítót. Ezek alacsony nyomáson működnek és a vízpermetező fúvókák túlságosan nagy mikron átmérőjű vízcseppeket képeznek, melyek nem tudnak teljes mértékben elpárologni. Következéskép a ködhűtő rendszer működése nem megfelelő, a vízpára eléri a növényeket és a por megtapad a levélzetükön, mely szintén rossz hatással van a növényekre.
A profi ködhűtő rendszer 70 bár nyomáson működik, a speciális vízporlasztó fúvókáknak köszönhetően a néhány mikron méretű vízcseppeket tartalmazó köd pillanatok alatt elpárolog, mely természetes úton hűti le a levegő hőmérsékletét, tisztítja és növeli annak páratartalmát. A párahűtő klíma szivattyú időzíthető, így a készülék ciklikusan képes automatikusan párásítani a növények környezetét. Szükség esetén beköthető hozzá páratartalom, páraszint szabályozó kapcsoló is.

Bauhaus külső kert Nagy nyomású Párásító, Ködhűtő rendszer

A kültéri párahűtés avagy kültéri hűtő használatával szabályozhatjuk a növények klíma közegét. A hőmérséklet szabályozása, csökkentése párásítással történik. A párásító fúvókák a klíma szivattyútól magas nyomáson érkező vizet köddé porlasztják. A néhány mikronos méretű vízcseppek azonnal elpárolognak, lehűtve ezzel a levegő hőmérsékletét.

A ködhűtő berendezés, párásító készülék és a kültéri hűtő rendszer előnyei:

– Akár 12 – 15 C Fokkal csökkenti a levegő hőmérsékletét

– Természetes úton hűti le a környezetet

– Mérsékli a térkő és beton burkolatok felhevülését

– Növeli a levegő páratartalmát

– Távol tartja a növényekre veszélyt jelentő repülő rovarokat

– Megköti a port, pollent

– Csökkenti a trágyázások során felszabaduló szaghatást

– Átlagosan óránként mindössze 3 – 400W áramot

és 30 – 40 liter vizet fogyaszt (áruház viszonylatban)

– Egyszeri befektetés, ami akár egyetlen hónap alatt megtérül